EHUB’s LAGE WEIDE

EHUB op veld 19; de eerste op Lage Weide!

In 2023 hebben Peter v Heezik en Edith Appels van Stiho de handen ineen geslagen en “De Energie Coöperatie ” Opgericht voor veld 19. Andere bedrijven op deze lus zoals PicNic, Platra, Ijsselfoort en anderen kunnen ook aansluiten om samen hun energie “te delen” en congestie management tegen te gaan binnen de groeps ATO.

 

 

ANDERE EHUB’s

Op het plaatje hiernaast is goed te zien waar er nog meer netcongestie plaatsvindt op Lage Weide. Als onderdeel van de “Green deal Lage Weide” zijn we begonnen met een “Bedrijventerreinaanpak.nl” en hebben we diverse ondernemers gevraagd naar hun netcongestiesituatie.  Als verlengstuk hiervan gaan we als ECUB samen met een EHUB regisseur ondersteunt vanuit de gemeente de verdiepende analyse fase in.  Waar zit de grootste congestie nou echt? Welke spelers zitten er op welke vlakken? Wat is de capaciteit van deze ondernemers en wat zijn de wensen voor de toekomst.

Gebruik jij niet je volledige capaciteit of kom je te kort, neem contact met ons op via info@ecub.nl.

De ervaringen vanuit de “Opschaling” en vanuit “veld 19” worden onderling uitgewisseld en 2 keer per jaar in een update gedeeld met alle ondernemers op Lage Weide; kijk in de agenda voor de volgende bijeenkomst.

 

VERKENNING EHUB i.c.m. ELEKTRA uit SPOOR

Uit onderzoek blijkt dat onze treinen maar 20% van hun capaciteit aan elektra uit de bovenleidingen van het spoor gebruiken. Kan die overige 80% niet ingezet worden om netcongestie op te lossen? Hierover is een kamerbrief opgesteld vanuit de spoorbedrijven en EZ.   Samen met Strukton verkennen we de mogelijkheden om een pilot te starten op Lage Weide hoe we stroom uit het OV kunnen koppelen aan een EHUB/ vlak waar congestiemanagement hoog is.

Ben jij een ondernemer met duurzaamheidsambities?